søndag den 25. oktober 2009



Hvor er det dejligt at høre fra jer derhjemme! Her Down under går det rigtig godt. Vi har været i ”The red center” (midten af Australien) de seneste dage, hvor vi har haft nogle meget store oplevelser! Vi startede i Alice Springs tirsdag, hvor vi skulle være til tidligt onsdag morgen. Her blev vi hentet af vores guide, Ben, der skulle lede turen de næste 3 dage. Det var samme koncept som vores tur i nationalparkerne ved Darwin. Altså en blandet gruppe, hvor vi sov i telte og selv lavede mad osv. Vi skulle starte med en lang køre tur til Ayers Rock. Inden vi kom til Australien troede vi, at Ayers Rock lå lige tæt ved Alice Springs. Men sådan er det ikke helt. Det tager ca. 5-6 timer, at komme dertil, så det ligger ikke lige om hjørnet! At opleve Ayers Rock er helt vildt stort!! Og den er altså bare stor! Ca. 8 km er der rundt om den. Vi var så ”heldige” at komme på den varmeste dag hidtil i år. Temperaturen sneg sig op på 40 grader, og det var virkelig meget varmt. Lasse havde haft det skidt nogle dage – måske pga. varmen. I hvert fald fik han det rigtig dårligt ude ved ”klippen”, så vi valgte at tage den med ro, og gå en lille tur. Om aftenen så vi solen gå ned med udsigt til klippen – en meget stor oplevelse. De næste to dage skulle vi op klokken 4, så vi kunne nå ud til hhv. the Olgas og Kings Canyon inden solen blev for stærk. Ved Kings Canyon gik jeg med på den fulde tur med guiden, mens Martin gik the creek walk med børnene. Lasse har hængt noget på hele turen, så vi valgte, at han skulle have mulighed for at blive helt frisk til næste uge, hvor vi skal snorkle. Kings Canyon er noget af det smukkeste, jeg nogensinde har oplevet. Billederne taler vist for sig selv!! Hele vores tur sluttede af med 200 km dirt road, som er det sjoveste man kan forestille sig.

Og en rigtig outback-oplevelse!! Det har været en super tur, og vi har virkelig følt, at vi flere gange stod midt i en rejsebrochure fra Australien. Lange røde veje, Ayers Rock, helt stjerneklar nattehimmel, og mad over bål… Super dejligt!
I dag er vi fløjet til Cairns, og i næste uge venter snorkle-tur og en tur til en bounty-ø, samt en tur i regnskoven. Lasse er heldigvis klar igen, og her i Cairns er her beskedne 28 grader, så der kan vi bedre være med! Håber alt er vel derhjemme. Julepynten er så småt på vej i de australske supermarkeder, men det virker nu noget mærkeligt i sommer og sol…

PS: Var lige et smut på The school of air i Alice Springs… Det var helt vildt spændende. Købte lige lidt bøger, så børnene på skolen kan se lidt om det, så har ikke glemt skolelivet helt:-)

Billeder fra turen.

4 kommentarer:

  1. Hejsa. Hvor ser i bare ud til at nyde jeres tur helt vildt, vi følger spændt med herhjemme på jeres blog,og glæder os meget til at hører om turen når i atter er i Danmark igen, det er nogle super gode billeder. Kan i foresat have en kanon tur... Mange tanker fra os alle 5

    SvarSlet
  2. Billeder og tekst beskriver det hele rigtig godt - men vi kan ikke mærke varmen, føle støvet i næsen og nyde de mange indtryk på egen krop, men det er tæt på! Gode beskrivelser og fantastisk at følge jeres færden i det kæmpe land og kontinent :o)
    Greatings from family Vennekilde

    SvarSlet
  3. Hej alle
    Ja, vi synes jo nok som de eneste, at det er forfærdeligt at følge med i Jeres tur....:-) ....vi er MEGA misundelige.
    Nå, men når det er sagt, så er det da totalt flot land...der sidder nogle mærkelige mennesker på nogen af billederne...de ligner ikke aboriginierne???
    Er I mon ved at være lidt fyldt med oplevelser? Får I mulighed for at holde lidt pause de næste dages tid?

    Ha´det nu fortsat rigtig godt og pas på Jer selv.

    ps. har I slet ikke set nogen uhyrer...ud over Martin?

    SvarSlet
  4. Det virker ikke som om, I går og keder jer. Det må være en enorm oplevelse, som I altid vil kunne se tilbage på. Spændende at følge lidt med i. Her nyder planterne regnvejret.

    SvarSlet