torsdag den 12. november 2009


Så er vores første del af turen ved at være ovre. På mandag skal vi aflevere vores camper i Brisbane, inden vi flyver til Adelaide. Her skal vi bo på hotel et par dage og være i Adelaide, som efter sigende skulle være en dejlig by. Den sidste uges tid har vi kørt meget. Vi valgte jo at tilbringe en del tid på snorkling og øer i den nordlige del af østkystturen. Derfor har vi været nødt til at fyre nogle kilometer af, så vi kan nå de ting, vi gerne vil i Brisbaneområdet.

Selvom østkysten er et af de mere befolkede områder i Australien, synes vi godt nok, at vi har kørt i nogle meget øde områder. Vi snakkede flere gange om, hvor langt der var til nærmeste nabo og ikke mindst indkøb osv. Og så er det jo ingenting sammenlignet med de virkelig øde områder! Her er der virkelig langt til naboen. På school of the air, fortalte de, at der bliver slukket for generatorerne først på eftermiddagen på farmene. Og så er der altså ingen fjernsyn, computere osv. Det betød, at deres elever var blandt de bedste læsere i Australien – simpelthen fordi der ikke var så meget andet at give sig til, end at læse… Det ku’ man jo overveje i Danmark i stedet for LUS’ning og elevplaner:-)


Som sagt har vi kørt en del, men har også været på en heldagstur til Fraser Island, som er verdens største sand-ø. En stor oplevelse, hvor vi kørte rundt i en 4-hjuls trukket bus. Der var ingen rigtige veje på øen. Hovedvejen er en bred sandstrand som ved Vesterhavet – Løkken/Blokhus. Resten af vejene på øen var løst sand, som var umulige at forcere i andet end en 4-hjulstrækker. Det var super. Ungerne syntes, det var alle tiders, når vores guide gav den gas for at komme gennem sandet. Vi badede i en smuk og meget klar sø midt på øen, og spiste frokost med den smukkeste udsigt over havet.

Nu er vi tæt på Brisbane, som vi regner med at bruge en dag på. Vi trænger til noget storby efter al den natur :-). Og så skal vi en dag i Australia Zoo (Steve Irwins zoo). Ham kommer vi af gode grunde nok ikke til at se! Vi har mødt flere familier, der har anbefalet stedet, så det glæder vi os meget til.

Og så er det altså også helt almindelig hverdag her Down under. Fx bliver der læst lektier – til større begejstring hos nogle end andre. Malthe synes, det er fantastisk at lave lektier, mens begejstringen falder noget i takt med, hvor gammel man er!!

Vaskemaskinerne på campingpladserne er vi efterhånden ret fortrolige med. Troede ikke, man kunne blive glad for at se en vaskemaskine, men det er jo meget det samme tøj, vi går i – det er igen meget stabilt vejr; varmt og solrigt, så den står på sommer – og badetøj. Ved ikke lige hvorfor det var, jeg skulle have 5(!!) langærmede bluser med. Til mig selv vel og mærke… De har i hvert fald ikke været meget i brug.

Håber alt er vel i Danmark. Har snakket nogle gange med familien, der melder, at alt er som det skal være derhjemme. Dejligt at høre!!

Billeder fra turen.

3 kommentarer:

  1. hej igen dejligt med nye billeder og input fra jer, hold da op nogle skønne billeder, sikke nogle flotte landskaber og vejret er vi ret misundelige på når vi går herhjemme i surt regnvejr,fortsat god tur knus fra farmor og farfar.

    SvarSlet
  2. Tillykke tillykke med den første tabte tand til Malthe - gad vide om tandfeen eller andre er med jer i Australien? Det ser stadig rigtig lækkert ud det hele som i oplever, selv om det er hverdag med lektier osv. ja så er der vel lidt oplevelser der overskygger det "hårde" arbejde...
    God tur fortsat i jeres Mercedes!
    Kærlige hilsner fra de 5 på Lunden

    SvarSlet
  3. Hej
    Nå, hvordan mon så det går?
    Er I nået til Adelaide?
    Er det mon meget snak om skovbrænde. Det er nået til de danske medier, at der er hedebølge og bekymring for nye skovbrænde.

    Her er alt vel. Ungerne er nu ved at være raske. De skal afsted i skole/børnehave i morgen.

    Kommunevalget er overstået og lygtepælene er atter klædelige :-)

    Ellers har jeg fået svar på mit nedsat tid (mon jeg nævnte det i min mail???? alderen trykker) Pr. jan. kommer jeg ned på 32 timer. Fedt.

    Ellers er det bare kedelig regn og blæst. Har haft en omsorgsdag idag og lavet juledekorationer....sammen med 4 drenge! Det gik lystigt for sig, men meget hyggeligt.
    Begynder I at glæder Jer lidt til julehyggen eller er det totalt fjernt?

    knus Lena og Co.

    SvarSlet